"Алея пам’яті Небесної Сотні" була висаджена в Святошинському районі.

Представник гімназії "Апогей" - учень 11 класу Мирончук Є. (у центрі).

11 квітня 2014 року саджанці молодих дерев висадили на «Алеї Небесної Сотні» вздовж зеленої зони по вулиці сім’ї Сосніних в Святошинському районі м. Києва. Ідея увіковічнити пам’ять про загиблих на Майдані героїв спала на думку лідерам учнівського самоврядування Святошинської РАС.

Серед героїв Небесної Сотні багато молодих, талановитих і розумних хлопців. На жаль, їх кількість вже давно вийшла за рамки сотні, їх стало набагато більше.

Саме тому кожне дерево висаджене сьогодні руками святошинців стане для кожного з героїв Майдану продовженням їх життя в пам’яті вдячних співвітчизників.

Ініціативу школярів миттєво підхопили й «старші» мешканці району, а саме представники управління освіти та працівники комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Святошинського району м. Києва. Саме цією організацією було забезпечено доставку саджанців та технічних засобів. «Старші» і «молодші» взялися за лопати і за кілька годин вдихнули в символічну алею життя. Спільна мета об’єднала громаду, в якої боліла і болить душа за долю нашої країни.

Роботи ніхто не цурався адже все це заради збереження пам’яті про загиблих людей, які віддали своє життя за краще майбутнє та зміни в Україні. Тут працювали і ті хто підтримували Майдан з першого ж його дня, і ті, хто спостерігав за подіями кривавих протистоянь у центрі української столиці біля екранів своїх телевізорів чи в соціальних мережах.

Кiлькiсть переглядiв: 158