Всеукраїнський проект «Три молочні продукти на день»

Всеукраїнський проект «Три молочні продукти на день»

Відомо, що сьогодні в Україні існує проблема низького рівня споживання молочної продукції, що, у свою чергу, тягне за собою проблему здоров'я українців, впливає на яксть нашого життя. А це пов'язано з недостатньою освіченістю національного споживача про корисні властивості нашої молочної продукції..

Всеукраїнський проект «Три молочні продукти на день»вже не перший рік успішно співпрацює з відомими брендами та суспільними організаціями.

23 січня 2018 року в Міністерстві освіти і науки України відбулося засідання Круглого столу «Культура здорового харчування у змісті шкільної освіти: Проект «Три молочні продукти на день» - результати і перспективи», організованого Департаментом загальної середньої та дошкільної освіти МОН України, Інститутом модернізації змісту освіти МОН та Інститутом інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України за підтримки Українського клубу аграрного бізнесу «Три молочні продукти на день» та БО «Центр споживчих ініціатив».

Керівники освітніх закладів м. Києва Ірина Пліш, директор СШДС «Лісова казка», директор гімназії «Гармонія» Олена Чинок та директор школи №2 м. Вишневого Тетяна Пашинська поділилися досвідом щодо реалізації навчальних курсів за вибором та проведення заходів з учнями з питань здорового харчування.

Представники соціально відповідального бізнесу (компанії «Лакталіс – Україна», «Пепсіко – Україна», ПАТ «Бель Шостка України») зупинилися на проблемах просвітницької діяльності виробників молочних продуктів у підтримці здорового харчування дітей.

Увагу присутніх привернула до себе ТАРІЛКА ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ, де зазначені прості кроки до здорового раціону.

Особливо приємно додати, що школу-дитсадок «Лісова казка» і гімназію «Апогей» було відзначено грамотами Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України та Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України «за партнерство та підтримку впровадження основ здорового харчування у зміст шкільної освіти та проведення просвітницької роботи з педагогами та учнями в рамках проекту «Три молочні продукти на день», адже саме в нашому закладі проводилася апробація навчально-методичного посібника «Основи споживчих знань» (цей предмет викладається і сьогодні), ми взяли участь в експериментальних проектах «Здоров'я дитини – здорове харчування», «Молоко і молочні продукти». Окрім цього, протягом десяти років у рамках комплексної програми «Здоров'я через освіту» через кожний навчальний предмет формуються навички щодо здорового способу життя.

/Files/images/2018/3.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 352